To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Salata de sfecla si cartof dulce

Posted on februarie 4, 2018 | in Salate | by

Salata de sfecla si cartof dulce

 

Ingrediente:
4 buc. sfecla, spalata si taiate felii de aprox. 0,5 cm grosime
2 cartofi dulci, spalati si taiati felii de aprox. 0,5 cm grosime
2 cepe rosii, curatate si taiate felii
2 linguri ulei
sare, piper
1 ½ cana migdale sau nuci
sirop de artar
1/4 lingurita cayenne
1/2 salata iceberg taiata marunt (sau orice fel de salata)
semintele de la 1 rodie
branza feta, gorgonzola sau de capra

Dressing:
1/3 cana ulei de masline
¼ cana otet balsamic
2 lingurite coaja rasa de portocala
3 linguri suc de portocala
sare, piper

Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Intr-un bol mare amestecati feliile de sfecla, cartof dulce si ceapa cu cele 2 linguri de ulei, sare si piper. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt asezati legumele intr-un strat si dati la cuptor aprox. 30 de minute sau pana cand legumele s-au copt.
Dupa ce s-au copt, scoateti tava din cuptor si lasati legumele sa se raceasca.
Intre timp, pe o alta tava tapetata cu hartie de copt asezati migdalele sau nucile, acoperiti-le cu sirop de artar, presarati putin piper de cayenne si putina sare. Dati la cuptor pana se caramelizeaza. Scoateti tava din cuptor si lasati la racit.
Intr-un bol sau pe un platou, asezati salata verde, legumele coapte, semintele de rodie, branza, migdalele/nucile si dressingul. Amestecati si serviti.

Comments are closed.

Tag Cloud