To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Pulpa de vitel la gratar

Posted on august 14, 2017 | in Fel principal | by

Pulpa de vitel la gratar

 

Ingrediente:
Pulpa de vitel
Cimbru uscat
Sare, piper
Ulei de masline
Unt
Pentru fragezirea carnii: un vas cu apa rece si 2 linguri otet de mere

Mod de preparare:
Am spalat bine carnea de vitel in apa rece si am taiat-o in felii de aproximativ 1 cm grosime. Daca va place, puteti lasa bucati mai groase. Mie imi place carnea de vitel bine facuta (nu in sange).
Pentru a fragezii carnea, adaugati bucatile de carne intr-un bol cu apa rece in care ati adaugat 2 linguri otet de mere si lasati-le aprox. 5-10 minute in aceasta apa. Spalati apoi din nou bucatile de carne cu apa rece si uscati-le cu servetele de hartie.
Ungeti feliile de carne cu ulei de masline, asezonati cu cimbru si piper pe ambele parti (fara sare) si dati la frigider aprox. 1 ora.
Dupa ce ati scos carnea din frigider, nu o puneti direct pe gratar, lasati-o pana ajunge la temperatura camerei.
Incingeti tigaia grill la foc mediu, apoi asezati bucatile de carne si acoperiti cu un capac. Eu am lasat pe fiecare parte aprox. 5 minute. Intoarceti carnea cu un cleste de bucatarie si nu cu furculita. Este important sa nu intepati carnea, deoarece isi va pierde „sucul” si va deveni tare. Timpul de prajire depinde de grosimea feliilor de carne si dupa gust, deoarece unora le place sa fie mai in sange si atunci trebuie scurtat timpul de gatire.
Scoateti bucatile de carne intr-un vas, asezonati-le cu sare si puneti o bucatica de unt pe fiecare bucata de carne. Acoperiti si lasati 5-10 minute sa se „odihneasca” inainte de a servi.

 

 

 

Comments are closed.

Tag Cloud