To eat is a necessity but to eat intelligently is an art – La Rochefoucauld

Ciorba de salata verde (varianta ovo-lacto-vegetariana)

Posted on august 14, 2017 | in Supe/Ciorbe | by

Ciorba de salata verde (varianta ovo-lacto-vegetariana)

 

Ingrediente:
1-2 bucati salata verde
2 morcovi
1 radacina mica patrunjel
1 felie radacina telina
1 ceapa
6 catei de usturoi (sau dupa gust)
1 legatura mica de marar proaspat
3 oua
1 galbenus
2-3 linguri smantana
2 linguri ulei
sare, piper
2-3 linguri otet de mere sau suc de lamaie

Mod de preparare:
Curatati si spalati bine morcovii, patrunjelul, telina, ceapa, usturoiul si salata verde.
Pregatiti o omleta din cele 3 oua si o lingura de ulei. Dupa ce se raceste taiati-o in bucati.
Tocati marunt zarzavatul si ceapa si puneti la calit intr-o oala, impreuna cu o lingura de ulei. Dupa ce s-au inmuiat adaugati salata verde taiata bucati mai mari si mai lasati la calit aproximativ 5 minute, amestecand mereu. Adaugati 2-3 litri apa fierbinte, sare, piper si lasati la fiert. Cand legumele sunt aproape fierte adaugati usturoiul ras, otetul, mararul tocat marunt si omleta taiata in bucati.
Dupa ce s-a fiert, luam oala de pe foc si dregem cu galbenus si smantana.
Intr-un bol amestecam galbenusul cu smantana, apoi adaugam treptat cate putina zeama de la ciorba amestecand mereu, pana cand aducem compozitia la temperatura compozitiei din oala.

 

Comments are closed.

Tag Cloud